Nitko nije nikad doveo u pitanje…

Moram reći da me prilično zanima metoda Power Vision. Već imam skoro 32 godine i živim sa svojom kratkovidnosti barem od dobi od 14-15. Problem je što sam razdoblje razvoja već odavno prošao, ali oštećenje svejedno nastoji rasti, iako sporo. Ono što me ostavlja zbunjenim te čak i malo sumnjičavim kod Power Visiona jest što svih ovih godina nitko među raznim okulistima koji su me pregledali, čak ni sveučilišni tekstovi iz oftalmologije s kojima sam se konzultirao (za koji mjesec ću nadam se diplomirati medicinu) nisu nikad doveli u pitanje da je kratkovidnost u osnovi nasljedno stanje i kao takva nezaustavljiva. U ovom trenutku ne preostaje mi drugo nego nadati se da ih se može opovrgnuti u velikom stilu…

Napisao sam Kako sam izliječio kratkovidnost i za one koji dolaze iz područja medicine i koji su spremni proširiti svoje poglede. Kao što sam napisao u knjizi, nadam se da će nova generacija okulista i optometrista uzeti u obzir ono što je izloženo o PVSystemu i, prije svega, uzeti na znanje SVA znanstvena istraživanja koja danas postoje o moći defokusa mrežnice u odnosu na promjene sposobnosti prelamanja svjetlosti.

Napisao sam teoriju sustava Power Vision (koji ne namjeravam „patentirati“, nego staviti na raspolaganje svima) i osobno sam dokazao njegove rezultate, uspjevši izliječiti svoju kratkovidnost. Sad je na onima kao što si ti i na novim generacijama liječnika primijeniti i raširiti njegove ideje.

Da odgovorim na tvoje pitanje:

1. Istina je da je (kao što ćeš dobro znati budući da si student medicine) JAKO teško nadići znanstvene teorije i dogme u svakome području, pogotovo medicinskom: tko može dovesti u pitanje ustaljenu teoriju? Previše se sigurnih stvari sada dovodi u pitanje i počinje „škripati“. S vremenom će se srušiti pred očitim rezultatima onih koji su otišli PREKO uz ozdravljenje i poboljšanje svoga oštećenja prelamanja svjetlosti. Kopernikanska revolucija neće biti zadnja koju će znanost pretrpjeti:znanost koja se mora uvijek razvijati i nikada se ne zatvoriti i povući se u sebe, ako ne želi riskirati da s vremenom postane zastarjela i slijepo ukorijenjena u svoje dogme. Prava je Znanost ona koja se neprestano dovodi u pitanje na svjetlu novih pogleda i otkrića na svom području.

2. Više je interesa u prodaji naočala nego u omogućavanju da osobe  SAZNAJU istinu o vlastitim očima (i kako je refrakcijsko stanje osobe izravan rezultat prosječnih vidnih podražaja).

Ostavljam tebi odgovor, nakon proučavanja knjige.

Prijeći ćeš preko pažljive procjene njezinih fizioloških temelja i, prije svega (ako budeš dovoljno ustrajan u vježbama), imat ćeš priliku VIDJETI njezine rezultate SVOJIM očima. Nadam se da ćeš specijalizirati okulistiku: vjerojatno ćeš biti pionir u tom području, na svjetlu onoga što pročitaš o metodi PVSystem. Važno mi je naglasiti (kao što sam rekao u knjizi) da nisam ni okulist ni optometrist. Možda upravo zato nisam ograničen kratkovidnim gledanjem i znanstvenim dogmama koje ograničavaju jedan sad već zastarjeli pogled (kao onaj koji se tiče navodne „neizlječivosti“ oštećenja prelamanja svjetlosti).