Za skeptike

Vjerojatno ovakav sustav liječenja oštećenja vida neće prihvatiti veliki dio društvene zajednice, ali to u stvari nema nikakvu važnost za one koji su počeli GLEDATI sve jasnije vlastitim očima te bez pomoći naočala i kontaktnih leća.

Uzevši u obzir da vrijednost neke tehnike liječenja nalazi svoje temelje u izravnim pokušajima na pacijentima i pozivajući se na znanstvene OSNOVE, odnosno na fiziološke temelje na kojima leži, želim da ONI koji gaje sumnje o Power Vision Systemu za postupno liječenje kratkovidnosti i drugih smetnji vida, dokažu i argumentiraju na ZNANSTVENIM OSNOVAMA sljedeća pitanja:

NEKA DOKAŽU da hiperakomodacijski stres, izazvan pretjeranom akomodacijom na bliskim udaljenostima NE uzrokuje POVEĆANJE akomodacijskoga tona i dakle pogoršanje vida.

NEKA DOKAŽU da korištenje naočala i kontaktnih leća NE pridonosi povećanju akomodacijskoga tona i pogoršanju vida.

NEKA DOKAŽU da načelo SAID specifične adaptacije na izazvani podražaj NE vrijedi za strukturalnu i funkcionalnu prilagodbu vidnih organa. Da mišićno vježbanje i vježbanje akomodacije zamagljenjem uz upotrebu leća (na Koje se oslanja sustav Power Vision) NE uzrokuju prilagodbe na temelju fiziološkoga načela SAID.

NEKA OBJASNE zašto je kratkovidna osoba postepeno prisiljena na upotrebu sve jačih leća PROTIVNO činjenici da se osoba prilagodila na leće koje koristi i na hiperakomodacijsko stanje, razvijajući POGORŠANJE vida.

Ako samo jedno od ovih pitanja ne nađe VALJAN odgovor, znači da je sustav Power Vision UČINKOVIT i ima ZNANSTVENE TEMELJE.

Želim pronaći u znanstvenoj zajednici okulistike i optometrije stručnjake koji će podržati Power Vision System i podržati me u senzibiliziranju „onih koji pripadaju ovome području“ da slijede osobe najmotiviranije za smanjenje ovisnosti o upotrebi naočala i kontaktnih leća i obnovu vlastitoga vida na postupan i prirodan način. To bi vjerojatno uzrokovalo promjenu u BIZNISU s vidom, ali DUŽNOST je svakoga liječnika pomoći pacijentu da iskorijeni zlo, a ne ga učiniti sudionikom na montažnoj traci, čega gotovo svi pacijenti oštećenoga vida NISU svjesni.

Tko se želi pridružiti ovoj važnoj misiji, neka širi ta načela liječenja. Stojim na raspolaganju kako bih dokazao u praksi vrijednost ovoga sustava, nudeći njegovu primjenu u nadziranom studiju, kontroliranom od strane ozbiljnih i motiviranih stručnjaka iz ovoga područja.

Autor David De Angelis