Sad imam 30 godina i vjerojatno više ne mogu promijeniti „oblik“ oka (pretpostavimo li da dalekovidnost ovisi o oku koje je kraće od normalnoga), barem ne kao kad smo djeca: ISTINA ili LAŽ?

Iako imam snažne sumnje u trenutni „boom“ refrakcijske kirurgije te dakle u obrtanje milijardi s tim u vezi, imam sumnje i u moguću korisnost metode poput ove o kojoj sam čitala na internetskoj stranici; imam dalekovidnost od 4 ½ dioptrije na lijevom oku i 10/10 na desnom; u zadnje sam vrijeme pomišljala na korištenje poveza na desnom oku kako bih napregnula lijevo, kao što mi je jednom, prije mnogo godina, naložio okulist, ali sada imam 30 godina i vjerojatno se „oblik“ oka (ako pretpostavimo da dalekovidnost ovisi o oku koje je kraće od normalnoga) više ne može promijeniti, barem ne kao kad smo djeca.

Kako može biti da se, međutim, s tvojom metodom, kako ti tvrdiš, mogu postići rezultati? Ima li kakvih problema sa spomenutom metodom u vezi s godinama?

Posljednja opaska, koja međutim ne želi biti zlobna: zašto mi ako si nadahnut prividno pohvalnom i altruističnom voljom da širiš i dijeliš svoje „otkriće“, ukupnost „spoznaja“, želiš prodati knjigu?

Potpuno dijelim tvoje sumnje.

Ti kažeš: „sada imam 30 godina i vjerojatno se „oblik“ oka (ako pretpostavimo da dalekovidnost ovisi o oku koje je kraće od normalnoga) više ne može promijeniti, barem ne kao kad smo djeca“…

Ja ti kažem: tko je to rekao? Na KOJEM znanstvenome temelju ovo tvrdiš? Tko tvrdi da se mišićno tkivo (kao ono vanjskih mišića, koji su jednaki ostalim poprečnoprugastim mišićima) NE može mijenjati i pretrpjeti prilagodbu nakon podražaja na koje su USMJERENE POSEBNE vježbe?

Ovo je istina: zaposlenici u ovome području nemaju vremena objašnjavati ti određene stvari (pod pretpostavkom da ih znaju). Ponekad se na „montažnim trakama“ radije podmeću naočale (koje usto koštaju), nego da se obrazlažu i objašnjavaju određene stvari i… prije svega UČE. Jako često onaj tko ti mjeri vid također prodaje naočale i sigurno nisu svi spremni naučiti put izlaska iz vlastitoga problema s vidom: više vole naprotiv pridružiti se široko prihvaćenom stajalištu da se ništa ne može napraviti kako bi se riješila oštećenja prelamanja svjetlosti. Svatko ima slobodan izbor. Želim na kraju potvrditi da dob ne utječe na uspjeh sustava: fiziološki sustavi na koje se poziva PVSystem aktivni su i funkcionalni i u staračkoj dobi. Sve dok budeš u stanju „zapovijedati“ pokretima svojih očiju, bit ćeš u stanju povratiti, putem vježbi, očnu SIMETRIJU, i dakle „središnju fiksaciju“, temeljnu za precizan i određen vid. Dragi čitatelju, ponekad treba ipak vjerovati u nešto i u nekoga. Kada budeš spreman, pusti svoje sumnje i baci se u ovu pustolovinu. Meni se to naveliko isplatilo: ujutro, kada izlazim iz kuće, uspijevam JASNO VIDJETI ono što nekoć nisam mogao ni zamisliti. Znaš li koliko su me puta prijatelji i obitelj smatrali „ludim“, kad sam vjerovao da mogu PROMIJENITI na bolje svoj sustav fokusiranja? Zamisli frustraciju koju sam osjećao jer se nisam smatrao „normalnim“ svaki put kad ne bih uspio nešto dobro vidjeti (kao što vjerujem da se ti osjećaš i svi oni koji još vjeruju u svoje oči). Što se tiče tvoga zadnjeg upita, odgovaram ti: ne želim ti ništa prodati. Ako te zanima ova tema, mislim da cijena knjige vrijedi spoznaja koje se ondje nalaze.